Håkan Cerne

Håkan

Cerne

SEKRETERARE

59 år gammal född i Lund men uppvuxen i Sjöbo från knappt fyra års ålder. Det var i detta mittskånska samhälle jag påbörjade mitt motorhistoriska intresse redan i ”moppeåldern”. Ganska snart efter att jag lyckats få igång min första 150 kronors Kärnan med Sachsmotor och sedan bytt upp mig till Crescent Compact började det övergå i motorcyklar. Redan då i början av 80-talet var det äldre maskiner som gällde. Medan skolkamraterna körde moderna japanska maskiner puttrade jag omkring på en Husqvarna 120cc

Sedan dess har jag ägt ganska många motorcyklar, mestadels engelska varav de flesta av märket BSA. Även om det passerat tex ett par Triumph Bonneville, en BMW R69S, en Velocette Thruxton, en Norton Commando High Rider 850 (den fulaste mc jag ägt, men udda på ett trevligt vis) så har det mest råkat bli motorcyklar från Birmingham Small Arms. Det stora kära undantaget är givetvis min Husqvarna 112Tv som jag köpte som renoveringsobjekt redan som 19-åring 1984, vid sidan av denna äger och brukar jag en BSA B50SS 500cc från 1971 samt mitt nyförvärv, en ”modern mc”, en Moto Guzzi 850T från 1974. Jag saknar dock en BSA Gold Star från sent 1950-tal.
Jag bor numera i Tomelilla med min sambo, mina bägge barn har flyttat hemifrån. Yrkeslivet har jag tillbringat i museivärlden, men innan jag gjorde mina universitetsstudier i bl.a etnologi, byggnadsvård och arkeologi så utbildade jag mig även till motorcykelmekaniker.


: