Peter Baernet

Peter Baernet

LEDAMOT

Jag ber att få tacka för förtroendet att bli invald i styrelsen som ledamot. Föreningsmänniska, vem jag? Nej det vore nog falsk marknadsföring. Men jag gillar att utmana mig själv och är säker på att jag på något sätt kan bidra positivt till våran kultur verksamhet :-)

Motorcyklar har i en eller annan form alltid funnits i mitt liv. Det har aldrig funnits några preferenser, så det har blivit lite av varje från Silverpil till BMW. Varje hoj är speciell på sitt sätt, liksom livet är en rad av utmaningar. Det har blivit många genom åren och bland dem en del i form av ganska långa resor på MC. Hade en RoadKing som jag fick se 14 000 mil av världen på. (Dock motorbyte vid 10 000) Mina favorit böcker på ämnet långa resor är”Zen and the Art of Motorcycle Maintenance” samt ”Jupiter's Travels”, speciellt den förra som vid omläsningar alltid kommer upp med något nytt. Har hunnit med att köra lite motocross (Honda 250CR) när jag bodde i Abu Dhabi. Där jag också hann med att renovera en 1965 Panhead.

Roligt att renovera/laga gamla hojar och se vilka tekniska lösningar de kommit upp med. I min ungdom köpte jag ett par lådor som skulle innehålla en BSA C11, och efter lite pusslande visade det sig att de faktiskt gjorde det! Mitt senaste projekt är en 1942 WLC, oj va mycket man kan lära sig, som sagt; ytterligare en utmaning.

Har haft förmånen att få arbeta som flygtekniker hela mitt liv och har nu sedan två år tillbaka gått i pension. Jobbet var hur roligt som helst, inte ledsen att det är över men glad att det har hänt.

Ser fram emot sommarens rally och att få träffa er likasinnade kulturknuttar!


: