Skånerallyt 2015

Skånerallyt 2015


Trots dåliga väderleksutsikter med hot om allt möjligt otrevligt kom det 13 motorcyklar till start


Skånerallyt som är MCHK Syds äldsta rally med första start 1967 lockar fortfarande deltagare. Håkan Bjelkengren har varit rallyansvarig de senaste 15 åren.

Start och mål är Sofieros gårdsmuseum mellan Södra Sandby och flyinge. Ett trevligt museum som är väl värt ett besök aven utan motorcykel

Allt gick bra, inga olyckor och (nästan) inget regn. En modern BMW havererade och gick naturligtvis inte att laga, men alla de gamla gick bra. BMW-föraren tilldelades givetvis Hederspriset för kamp mot elementens raseri.

 

Tretton förare ställde upp och det var kanske bra, med tanke på det hotfulla vädret. Nu var det bara tomt hot och jag hoppas att de som blev kvar i sina sängar ångrade sig. I övrigt var allt som vanligt: äggakagan var god och det var även både frukost och eftermiddagsfika. Vägarna var de samma, men det hindrade inte att även de som kört rallyt dussintals gånger, kunde köra lite fel. Strunt samma, alla verkade glada och så var det prisutdelning.

 

Det visade sig att Olle Blomqvist på Ariel -31 vunnit både förar och passagerarklasserna! Inte så konstigt som det låter, på grund av det låga deltagarantalet fick alla delta i båda klasserna. I förarklassen följdes han av Jan Nilsson Triumph, -76 och debutanten Hasse Carlsson, Svalan/Panrher -51. I passagerarklassen följdes han av Lars Melin, BSA -53 och Jan Nilsson igen.

 

Detta var det sista Skånerallyt som jag arrangerade och jag vill passa på att tacka alla deltagare de senaste 15 åren. Sedan kan jag också meddela att den rätta svarsraden varit samma under alla år, det gäller även passagerarklassen.

 

Mvh, Håkan: