Vinterrally 2016

Segrare Peter Almström, Husqvarna 50TV 1929

En buljong kontroll på ca halva sträckan gav möjlighet att få upp värmen något för de deltagare som inte hade tillgång till någon fungerande kupévärme

Alla startande kom i mål och inga skador förekom.

Segrade gjorde Peter Almström med 17 poäng Tvåa Håkan Pedersen på 16 poäng och trea Roland Ros även han på 16 poäng men med ett något yngre fordon

Vinterrallyt 2016

Antalet deltagare kan räknas på många sätt. Ett sätt är att räkna antalet intresserade som kom till starten. Ett annat sätt är att räkna antalet utspisade och ett tredje sätt  är att räkna antalet startande personer. Det förstnämnda landade på cirka 100 personer, det andra landade på 60 personer och det sistnämnda kom upp till 50 personer.

Hur som helst så drar Vinterrallyt många intresserade som tar årets första chans att umgås, fika och uppleva atmosfären när starten går.


Årets upplaga av Vinterrallyt bjöd på stundtals mycket hala vägar med ett vitt och vintrigt landskap som ingav en riktig vinterrallykänsla.


Stanislaw Blinkowski med fru hade tagit över stafettpinnen som ansvariga för rallyt från Johan och Ingrid Lundgren som där med fick chans att prova på som deltagare.


Årets rally hade två olika bansträckningar, 6 mil med lite större vägar och 7,5 mil där det ingick grusvägar vilket inte märktes med det rådande väglaget.


: